Balıkesir'de Stratejik Yönetim Planlama Çalıştayı
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinasyonunda yürütülen Balıkesir Eğitimde 2015-2019 Stratejik Yönetim ve Planma Uygulamaları Çalıştayı başladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Nisan 2014 - Cuma 00:00
Güncelleme: 18 Nisan 2014 00:00
Balıkesir
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinasyonunda yürütülen Balıkesir Eğitimde 2015-2019 Stratejik Yönetim ve Planma Uygulamaları Çalıştayı başladı.
Balıkesir Otel Basri'de gerçekleştirilen Çalıştaya Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, MEB Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ar-Ge Birimi yetkilileri, okul müdürleri ve eğitimciler katıldı.
Program hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, ilimizde stratejik planlama felsefesini içselleştirmiş, eğitim-öğretimde kalite ve barışa odaklanmış, yarının eğitim kurumlarını oluşturmak; bütçe dağıtımlarını birimlerin ortaya koyduğu plan ve öngörülere göre yapılmasını sağlamayı stratejik planlama anlayışını bir uygulama kültürü olarak benimsediklerini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel, Milli Eğitim Bakanlığı toplumun taleplerine karşı duyarlı, katılımcılığa önem veren, hedef ve önceliklerini netleştirmiş, şeffaf ve etkin bir kamu yapılanmasının gereği Stratejik Yönetimin benimsendiğini söyledi.
Çalıştaya katılan Vali Ahmet Turhan, Temel amacımız, okullardaki sosyal ve sportif faaliyetler sınavlar kadar önemli olmalı. Bakanlığımızın Stratejik faaliyetlerinde sosyal ve sportif faaliyetleri, en az sınav başarısına yönelik planlar kadar öncelik verilmelidir. Sınavla girilen okulların sayısı azaltılmayınca eğitimde başarılı olamayız. Son yapılan düzenlemeler devrim niteliğindedir. Balıkesir'de 4-5 tane sınavla girilen okul olmalıdır. Bir okul yapıyorsak mutlaka spor salonu ve sosyal donatılarının olması gerekiyor. Bu uygulamaya geçileceğine inanıyorum” diye konuştu.
Programın ikinci bölümünde Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Yönetim Yaklaşımı ve kapsamı hakkında eğitimci, Fatih İşlek, MEB Mali Hizmetler Uzmanı Adem Türedi Eğitim Yöneticisi çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ